Witlof met honing paprika en ui uit de wok

Witlof met honing uit de wok is heel makkelijk en snel te bereiden
Witlof met honing uit de wok is heel makkelijk en snel te bereiden

Witlof uit de wok met lekkere paprika en ui en een flinke lepel honing. Daarmee zet je heel makkelijk een heerlijk groentegerecht op tafel. Lekker makkelijk te maken en veel lekkerder dan de ouderwetse gekookte witlof.

Het is misschien even wennen en voor mensen die vroeger de tot snot gekookte witlof moesten eten van moeders. Een hele stap voor mij om toch weer eens witlof te maken. Op deze manier is het vele malen lekkerder dan vroeger. Witlof zelf is volgens mij ook minder bitter dan vroeger. Kortom: het gaat helemaal de goede kant op met dit lekkere witte stronkje!

Het recept is goed voor 4 personen als bijgerecht

Wat moet je in huis hebben voor deze lekkere witlof met honing uit de wok ?

  • 500 gram witlof
  • 1 rode paprika
  • 2 uien
  • 2 eetlepels honing
  • Peper en zout naar smaak
  • Beetje olie om mee te wokken

Zo maak je snel de lekkerste witlof uit de wok klaar

  • Snij de witlof in de lengte doormidden (eventueel de harde kern er uit wippen)
  • Snij de witlof grof diagonaal in reepjes
  • De ui snipperen
  • De paprika in blokjes snijden
  • Zet een wok op het vuur met een beetje olie
  • Roerbak eerst even de uien en de paprika tot de uien glazig worden
  • Dan de witlof en de honing erbij doen en nog even kort doorwokken
  • Als laatste peper en zout naar smaak toevoegen

Zo maak je heel makkelijk en snel een heerlijke roerbakschotel met witlof klaar. Ik zou zeggen: gewoon een keer proberen en waarschijnlijk ga je nooit meer witlof koken zoals je moeder dat deed.

Veel plezier met dit makkelijke recept voor witlof uit de wok.

Samenvatting
recipe image
Naam Recept
Witlof met honing paprika en ui uit de wok
Naam Auteur
Datum publicatie
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
Gemiddelde waardering
1.51star1stargraygraygray Based on 4 Review(s)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*