Witlof roerbakken met gorgonzola of andere blauwe kaas

Gorgonzola voor door de spinazie uit de wok.
Gorgonzola voor door de spinazie uit de wok. In plaats van Gorgonzola kun je ook een andere blauwe kaas gebruiken.

Witlof saai? Helemaal niet als je witlof lekker roerbakt met gorgonzola en rode ui. Met een beetje verse oregano erbij echt een heerlijk recept voor bij een biefstukje.

Het recept is goed voor 2 personen (als bijgerecht)

Wat heb je nodig voor witlof met blauwe kaas uit de wok?

  • 3 struikjes witlof
  • 50 a 75 gram blauwe kaas
  • ½ rode ui
  • Oregano (niet overdrijven, halve eetlepel verse gesneden oregano is voldoende)
  • Beetje olie om mee te wokken
Gorgonzola voor door de spinazie uit de wok.
Gorgonzola voor door de spinazie uit de wok. In plaats van Gorgonzola kun je ook een andere blauwe kaas gebruiken.

Zo maak je witlof met gorgonzola klaar

  • Snij ieder struikje witlof in de lengte in 4-en
  • Eventueel de kern er uit snijden maar tegenwoordig is dat niet meer nodig
  • Snij de witlof in de lengte in reepjes (niet te dun, anders blijft er niets van over tijdens het wokken)
  • De halve ui grof in ringen snijden
  • De oregano een beetje fijner snijden
  • Verkruimel de blauwe kaas (gorgonzola is lekker maar de budget-optie danish blue is ook prima)
  • Zet nu de wok op het vuur met een beetje olie
  • Roerbak de witlof samen met de rode ui in ongeveer 5 minuten beetgaar
  • Voeg de oregano en de blauwe kaas toe (een klein beetje blauwe kaas achterhouden)
  • Nog een paar seconden alles goed doorscheppen en dan op de borden leggen
  • Verdeel de rest van de verkruimelde blauwe kaas over de gewokte witlof en klaar ben je!

Een super eenvoudig maar erg lekker recept

Eventueel kan je garneren met nog wat gehakte walnoten, dat is ook erg lekker!

Samenvatting
recipe image
Naam Recept
Witlof roerbakken met gorgonzola of andere blauwe kaas
Naam Auteur
Datum publicatie
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
Gemiddelde waardering
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*