Witlof roerbakken met honing en tijm

Witlof roerbakken met honing en tijm, een heerlijke verrassende combinatie
Witlof roerbakken met honing en tijm, een heerlijke verrassende combinatie

Witlof uit de wok, dat is pas lekker! Door witlof te roerbakken serveer je de witlof een keer op heel andere manier dan de standaard versie met ham en kaas uit de oven.

Het wokken van witlof is super eenvoudig en zo is je witlof super snel klaar. Ideaal als je niet veel tijd hebt om te koken.

Deze versie van gewokte witlof maak ik met honing en tijm.

Wat heb je nodig voor gewokte witlof met honing en tijm?

  • 2 eetlepels honing
  • 2 stronkjes witlof
  • 1 eetlepel olie
  • Peper en zout naar smaak
  • Takje tijm

Zo maak je roerbak witlof met honing en tijm

  • Snij de witlof in de lengte doormidden en haal de kern (soms een beetje bitter) er uit
  • Snij daarna de witlof in reepjes, niet al te dun anders is het te snel slap
  • Doe een beetje olie in de wok
  • Roerbak de witlof een paar minuten totdat de groente een beetje zacht begint te worden
  • Ris de naaldjes van de takjes tijm en doe die ook meteen in de wok
  • Voeg dan als laatste pas de honing toe, vlak voordat je de witlof gaat serveren

Lekker met aardappeltjes en een stukje vlees. Hoe traditioneel aardappels, groente, vlees ook is, dit is zeker een heel erg lekkere en verrassende manier van witlof klaarmaken.

Samenvatting
recipe image
Naam Recept
Witlof roerbakken met honing en tijm
Naam Auteur
Datum publicatie
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
Gemiddelde waardering
2.51star1star1stargraygray Based on 2 Review(s)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*