Witlof roerbakken met ketjap en kipfilet

Witlof wokken met ketjap? Jazeker! Dat is heel erg lekker en je zou het echt een keer moeten proberen!
Witlof wokken met ketjap? Jazeker! Dat is heel erg lekker en je zou het echt een keer moeten proberen!

Witlof met een beetje een oosters tintje: witlof met ketjap. Zo maak je van vrij typisch Hollands product een lekkere internationale maaltijd.

Ik doe er vaak reepjes kipfilet bij maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet. Je kunt het ook zonder vlees doen of je doet er gerookte spekjes doorheen, dat is ook erg lekker.

Dit recept is goed voor 2 personen

Ingrediƫnten voor witlof wokken met ketjap en kipfilet

  • 2 stronkjes witlof
  • Flinke scheut ketjap manis (dat is de zoete variant)
  • 2 ons kipfilet in reepjes
  • 1 theelepel sambal badjak
  • Halve rode ui
  • Half doosje champignons
  • Olie om mee te wokken

Zo maak je een heerlijke witlof met ketjap schotel

  • Snij de kipfilet in reepjes en bak de kipreepjes gaar in de wok
  • Ondertussen snij je vast de rode ui in ringen en de witlof snij je in de lengte in reepjes
  • De champignons schoonmaken met een stukje keukenpapier en in plakjes snijden
  • Haal de kipreepjes uit de wok en laat ze even apart liggen op een bordje en maak de wok schoon
  • Doe weer wat olie in de wok
  • Bak de champignons en de rode ui in een paar minuten gaar samen met de sambal badjak
  • Dan de kip weer terug in de wok
  • Doe op het laatst de witlof pas in de wok want de witlof is na 2 a 3 minuten al gaar
  • Zodra de witlof in de pan gaat doe je er ook een flinke scheut ketjap bij
  • Schep met een schuimspaan de witlof met ketjap uit de pan op je bord

Eet smakelijk!

Samenvatting
recipe image
Naam Recept
Witlof roerbakken met ketjap en kipfilet
Naam Auteur
Datum publicatie
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
Gemiddelde waardering
3.51star1star1star1stargray Based on 4 Review(s)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*