Witlof roerbakken met feta en pijnboompitjes (en natuurlijk honing!)

witlof roerbakken met feta: de nieuwe manier van witlof eten!
witlof roerbakken met feta: de nieuwe manier van witlof eten!

Met slechts een paar ingrediënten maak je de lekkerste roerbakschotel met witlof. Heel simpel maar o zo lekker!

Het recept maak je binnen een paar minuten klaar en is goed voor 2 personen. Een heerlijke roerbakschotel met lekkere verse witlof. 10x lekkerder dan wat je moeder of oma vroeger maakte!

Witlof in een modern jasje kan je wel zeggen!

Wat heb je allemaal nodig voor witlof met feta en honing uit de wok?

  • 4 stronkjes witlof
  • 3 eetlepels honing
  • Pijnboompitjes (een handje is voldoende)
  • 100 gram feta of witte kaas
  • 1 theelepel tijm
  • Peper en zout naar smaak
  • Beetje olie om mee te wokken

Zo maak je roerbak witlof met feta en honing klaar

  • Snij de stronkjes witlof in de lengte doormidden
  • Verwijder het harde kontje en eventueel de harde kern (is tegenwoordig niet echt meer nodig)
  • Snij de witlof grof in reepjes
  • In een droge koekenpan de pijnboompitjes even kort roosteren en apart leggen
  • Snij de feta in blokjes
  • Zet een wok op het vuur met een beetje olie
  • Roerbak de witlofreepjes op middelhoog vuur ongeveer 5 minuten
  • Voeg daarna de honing en de tijm toe en schep alles nog even goed door elkaar
  • Peper en zout naar smaak toevoegen
  • Verdeel de geroerbakte witlof over de bordjes
  • De feta en de pijnboompitjes eerlijk verdelen (jij mag iets meer want jij bent de kok en dat is volkomen eerlijk..)
  • Eet smakelijk!!
Samenvatting
recipe image
Naam Recept
Witlof roerbakken met feta en pijnboompitjes (en natuurlijk honing!)
Naam Auteur
Datum publicatie
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
Gemiddelde waardering
31star1star1stargraygray Based on 3 Review(s)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*